Preot din Cluj: „Vaccinați-vă copiii, terminați cu teoriile conspiraționiste și cu alte bazaconii”

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Preotul Bogdan Chiorean, medic de profesie, trage un semnal de alarmă în privința propagandei anti-vacciniste care se răspândește în spațiul public alături de teoriile conspiraționiste care vizează epidemia de Sars-Cov2, scrie Actual de Cluj.

Preotul Bogdan Chiorean, care conduce și Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca, spune că: Multe site-uri foarte accesate în România sunt despre teoriile conspiraționiste. Se încearcă sub orice formă nevaccinarea, se transmite că vaccinul ar fi făcut din fetuși avortați să atragă oprobiul publicului. Haideți să terminăm cu prostiile și să ne informăm mai bine”.

Direcția de Sănătate Publică a atras atenția în ultimele luni asupra necesității vaccinării copiilor pentru a preveni rujeola. Cazurile au crescut în ultimele luni, iar unele pot duce la complicații sau chiar la deces. „Marea majoritate sunt copii sub vârsta de vaccinare de 9 luni, datorită unor refuzuri de vaccinare sau a contextului epidemiologic, în care părinții se tem să meargă la medicii de familie”, a atras atenția DSP Cluj. În plus, pe Facebook circulă în continuare fel și fel de teorii care susțin că vaccinurile provoacă „reacții adverse grave, precum autismul”.

Niște prostii”, crede preotul Bogdan Chiorean. Aflat la centrul paliativ „Sfântul Nectarie” încă de la deschidere (2012), preotul spune că, odată cu mișcarea anti-COVID, crește și numărul celor care sunt împotriva vaccinării. „E un trend acum să nu mai crezi în nimic. Nici în COVID, nici în vaccinuri, în medici, în specialiști. Despre vaccin, păi măcar cele pentru bolile copilăriei să fie făcute, căci sunt cazuri care pot duce la complicații severe sau chiar la deces. Multe site-uri foarte accesate în România sunt despre teoriile conspiraționiste. Se încearcă sub orice formă nevaccinarea, se transmite că vaccinul ar fi făcut din fetuși avortați, mai știu eu ce, ca să atragă oprobiul public. Pe lângă vaccinul pentru rujeolă, de exemplu, eu vorbesc fiindcă sunt într-un centru oncologic de vaccinul împotriva infecției HPV care provoacă cancerul de col-uterin. E unul dintre puținele vaccinuri care pot să prevină o formă de cancer. Pe cei care nu cred, i-aș invita la noi în centru să vadă la ce poate duce pe termen lung această teorie anti-vaccinare, spune preotul.

Articolul integral, pe Actual de Cluj.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău