Orban: Vom asigura măști pentru toți alegătorii care vor veni la vot fără astfel de protecție

By | Published | Un comentariu

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, joi, că cetățenii care vin la vot fără mască de protecție de acasă, vor fi asigurați în acest sens, la fața locului de către autorități, fiindu-le puse la dispoziție măști, gratuit.

„Am discutat în detaliu amănunte legate de regulile care trebuie impuse în perioada campaniei, funcționarea birourilor secțiilor de votare, modul de organizare a votului pentru a se asigura distanța fizică, plus regulile care trebuie instituite pentru asigurarea dreptului de vot al cetățenilor care nu se pot deplasa, inclusiv cei infectați cu COVID sau care sunt în izolare sau carantină.

Până mâine seară va fi finalizat draftul de ordin, îl voi trimite spre consultare către liderii celorlalte partide politice și dorim să îl adoptăm la începutul săptămânii viitoare”, a precizat Orban.

Vor fi achiziționate în timp util măști pentru a fi asigurate pentru cetățenii care nu vin cu masca de acasă”, a adăugat premierul.

Întrebat ce se întâmplă între timp cu măștile pentru persoanele vulnerabile care nu au fost livrate nici până astăzi, Ludovic Orban a replicat: „Aceste detalii le puteți solicita de la Ministerul Sănătății. În ce mă privește, aștept ca aceste măști să ajungă cât mai repede posibil către cele 2,3 milioane de beneficiari ai deciziei guvernamentale. Faptul că a fost contestată licitația se datorează modului în care este legislația în România”.

Întrebat în continuare dacă, în aceste condiții, crede că va fi altfel cu măștile pentru alegeri, premierul a spus: „Sunt convins. Mă bazez că vom organiza licitația mai bine”.

1 Response

  1. Daniel spune:

    Orban și johannes jos două javre la scoala sa te duci tu cu mata si tot neamul matii cu mască jos coruptii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *