Orban: „Părem că am oprit creşterea”. Premierul dă de înțeles că nu se vor mai introduce restricții

Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit, joi, în cadrul unei ceremonii la care a participat în Petroșani, despre cum vede situația epidemiologică actuală din țară, fiind întrebat și dacă se vor mai introduce restricții. Acesta spune că Legea izolării și carantinării a ajutat în stabilizarea numărului de cazuri.

În momentul în care reporterii prezenți la evenimentul de comemorare a eroilor mineri decedați în minele din Valea Jiului și în timpul grevei din 1929 au întrebat dacă vor mai fi introduse restricții, Ludovic Orban a adus în discuție faptul că situația epidemiologică e stabilă.

„După cum arată datele, părem că am oprit creşterea. Riscul cel mai mare era ca, la un moment dat, creşterea să nu mai fie creştere liniară, ci să aibă o tendinţă de progresie geometrică, din cauza faptului că, vă reamintesc, noi, o perioadă de trei săptămâni, nu am avut nicio pârghie legală să luăm vreo măsură legată de persoanele care au fost diagnosticate pozitiv şi de persoanele care au intrat în contact cu pozitivii, diagnosticaţii”, a subliniat Orban.

„Uitaţi-vă: la ora actuală, avem în tipurile de izolare şi carantinare, avem astăzi aproape 30.000 de români care fie sunt în izolare, fiind infectaţi şi medicul şi-a dat acordul să fie trataţi la domiciliu, fie sunt persoane de contact cu persoane infectate. Gândiţi-vă: dacă nu s-ar fi adoptat legea, aceşti 30.000 de oameni care sunt în izolare sau în carantinare ar fi circulat fără niciun fel de restricţie în societate şi ar fi putut să infecteze pe alţii. Lucrul ăsta s-a întâmplat trei săptămâni

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii