Acasă Medical Nelu Tătaru: „urmează o lună cu mai mulți factori care pot duce...

Nelu Tătaru: „urmează o lună cu mai mulți factori care pot duce la creșterea numărului de cazuri”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că „urmează o lună cu mai mulți factori care pot duce la creșterea numărului de cazuri” de îmbolnăviri cu COVID-19, deși  în urmă cu o zi preciza că epidemia este pe un „platou” și că se așteaptă la o scădere a numărului de cazuri.

„Urmează o lună cu mai mulți factori care pot duce la creșterea numărului de cazuri, în consecință a creșterii transmiterii comunitare”, a declarat ministrul Tătaru, vineri, aflat într-o vizită în județul Covasna.

Acesta a menționat că luni va fi „o ultimă zi” înainte de reluarea activității în restaurante, teatre, cinematografe și din acest motiv evaluează capacitatea spitalelor de a gestionat o eventuală creștere a numărului de cazuri.

„Trebuie respectate precauțiile, pentru a avea o transmitere comunitară scăzută. Suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical”, a mai spus ministrul.

Acesta spune că evaluarea capacităţii de terapie intensivă „rămâne primordială” pentru autorităţile din domeniul sănătăţii.

„Din câte ştim cam cinci la sută din cazurile care vin vor merge în terapie intensivă. Din studiile făcute de noi o capacitate de 600 de paturi ar putea fi ocupată în condiţiile în care avem 1500 de pacienţi noi timp de 10 zile. Avem studii şi avem evaluări făcute pe anumite perioade, dar sperăm ca acele recomandări să fie respectate pentru a avea o transmitere comunitară scăzută”, a spus Nelu Tătaru

Ministrul a încheiat  precizând că se va face o evaluare și a capacităţii spitalelor de pediatrie, pentru a se cunoaşte capacitatea acestora de a trata copii infectaţi, în contextul redeschiderii școlilor din septembrie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version