Medicamentele administrate lui Trump împotriva combaterii noului virus vor fi utilizate și în România. Acest tratament aștepta de mult aprobarea

Agenția Națională a Medicamentului a apribat tratamentul aflat în interiorul Institutului Matei Balș, la două luni distanță de la momentul producției. Acest fapt este datorat situației infectării președintelui Americii, Donald Trump, cu noul COVID-19. Acestuia i-a fost administrat același tratament, scrie Mediafax. 

Aprobarea a fost făcută în cursul serii de ieri, chiar dacă medicamentele se aflau în posesia Institutului Matei Balș încă de acum două luni. Mai mult, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului nu au dat explicații despre faptul că procedurile nu au fost urgentate, chiar dacă medicamentele care sunt administrate pacienților care au coronavirus sunt pe terminate, inclusiv Remdesivirul. Totuși, la Cluj mai există 165 de flacoane din acest medicament.

Ce spune Agenția Națională a Medicamentului?

“Acestea au fost tratate cu prioritate şi sunt în prezent autorizate, după ce au parcurs procedura de evaluare obligatorie şi s-a demonstrat că îndeplinesc toate cerinţele legale în vigoare pentru a fi administrate la pacienţi. Precizăm că este vorba despre un medicament investigaţional. Până la autorizarea de punere pe piaţă, conform legislaţiei în vigoare, este obligatoriu ca medicamentele să treacă prin etapa de investigaţie clinică – studii clinice, fiind administrat la subiecţi umani pentru dovedirea eficacităţii şi siguranţei. Procedura de evaluare a studiilor clinice este obligatorie pentru a se asigura protecţia subiecţilor unui studiu clinic, un medicament, nefiind, practic, complet caracterizat în această perioadă”, a transmis Agenţia Naţională a Medicamentului.

Ce conține tratamentul?

Cererea de aprobare a medicamentului făcută de cei de la Balș este pentru un cocktail de anticorpi monoclonali produs de compania care poartă numele de Regeneron. “Dacă noi am pierdut intervalul ăsta de timp, asta înseamnă că vom avea mai puţine locuri, din păcate, pe viitor cu cât reuşim să ne mişcăm mai repede, cu atât vom avea avantajul de a avea acest tratament. Mai ales într-o situaţie de pandemie, lucrurile ar trebui să se mişte nu repede, ci foarte repede”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii