Măsurile de relaxare anunțate pentru 1 iulie vor fi amânate!

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Ministerul Sănătății a decis, astăzi, 29 iunie, amânarea măsurilor de relaxare care aveau să intre în vigoare de la 1 iulie, din cauza creșterii cazurilor noi zilnice și a numărului mare de pacienți de la secția de terapie intensivă, scrie Biziday.

„S-a evaluat tot ce s-a întâmplat în cele două săptămâni, am avut o creștere a cazurilor, a numărului de decese. Recomandările sunt de a amâna noile măsuri de relaxare, urmărind evoluția numărului de cazuri și de pacienți de la ATI în săptămâna următoare. În ultimele două săptămâni o parte din cetățeni nu au respectat regulile, a crescut transmiterea comunitară. S-a decis să amânăm a patra linie de măsuri de relaxare. Noi evaluăm, iar dacă evoluția va fi favorabilă vom reveni asupra deciziei”, a declarat ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Conform ministrului, dacă situația se va stabiliza, măsurile cu pricina vor putea veni și peste o săptămână.

„Dacă avem o săptămână stabilă ne vom putea gândi la măsuri de relaxare. Începând cu 15 mai am avut relaxări, s-au deschis multe unități. Dar fiecare moment a fost asumat atât de Guvern, cât și prin existența normelor de aplicare pentru o activitate economică. Agentul economic are și el o răspundere”, a mai adăugat Tătaru.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău