Ludovic Orban: Dacă au simptome care necesită internarea, să se dispună prin decizii ale directorilor DSP internarea în spital

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Premierul Ludovic Orban a făcut câteva declarații prin care a explicat ce se va întâmpla în cazul celor peste 4.000 de persoane cu coronavirus care s-au externat, la cerere, înainte de a fi vindecate, sau care au fost diagnosticate pozitiv şi nu s-au internat.

Orban a mai declarat că direcțiile de sănătate publică vor emite decizii ce vor cuprinde obligativitatea izolării la domiciliu, precum şi cea a reevaluării sătii de sănătate.  În cazul în care testul iese negativ, persoanele ies din izolare, însă dacă testul e pozitiv, atunci ele rămân 14 zile în izolare la domiciliu, chiar dacă sunt asimptimatice, a adăugat şeful Executivului.

Declarația premierului

„Vă dau numai câteva elemente din cadrul discuţiei. Prima şi cea mai importantă problemă e legată de cei peste 4.000 de români care fie au ieşit la cerere din spital înainte de a fi vindecaţi, fie au fost diagnosticaţi pozitiv şi nu s-au internat.

Pentru aceste cazuri, direcţiile de sănătate publică, în baza unei decizii a ministrului, vor emite decizii care să cuprindă obligativitatea izolării la domiciliu și, pe de altă parte, obligativitatea reevaluării stării de sănătate, prin diagnosticare, urmând ca, în cazul în care s-au vindecat, testul ieşind negativ, normal să iasă din izolare, iar în cazul în care sunt pozitivi, dacă sunt asimptomatici să rămână 14 zile în izolare la domiciliu, sub tratament şi supraveghere medicală.

Dacă au simptome care necesită internarea, să se dispună prin decizii ale directorilor DSP internarea în spital” a precizat  Ludovic Orban marţi, la finalul videconferinţei cu reprezentanţii DSP care a avut loc la Ministerul Sănătăţii.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău