Încă 116 paturi COVID-19 și 11 locuri la ATI. Suplimentarea a fost anunțată de prefectul Clujului

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Deoarece numărul cazurilor de coronavirus din județul Cluj crește alarmant, prefectul, Mircea Abrudean a anunțat că în cursul acestei săptămâni, în condițiile actuale, vor fi suplimentate 116 paturi simple pentru pacienții cu coronavirus și 11 locuri la terapie intensivă în spitalele din Cluj.

„Spitalele, oricâte ar fi ele, nu vor face față la numărul foarte mare de pozitivi pe care îl avem în fiecare zi. În acest moment, vorbim de o suplimentare a numărului de patrui COVID, atât paturi normale, cât și paturi de terapie intensivă. În această săptămână, se vor operaționaliza 25 de paturi normale COVID și 5 paturi de Terapie Intensivă la Spitalul Militar. La Clinica Medicală I vor fi 61 de paturi normale și 4 paturi de ATI, iar la Spitalul Municipal Dej, 30 de paturi normale și 2 paturi de Terapie Intensivă.
În total, 116 paturi normale COVID și încă 11 paturi de Terapie Intensivă, care se adaugă la cele 52 deja existente. Vom avea, până la finalul săptămânii, un total de 63 de paturi de Terapie Intensivă funcționale, cu ventilatoare la nivelul județului Cluj. Creștem capacitatea spitalelor, atât cât putem. Facem tot ce putem, tot ce țin ede noi, ca să ținem sub control situația”, a anunțat prefectul Clujului, într-o conferință de presă.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău