Hemoroizii

Hemoroizii, o afecțiune ce reduce calitatea vieții

Hemoroizii sunt o problemă delicată, ținută deseori sub tăcere de către pacienți, din diferite motive (jenă, lipsa timpului, etc.). Totuși, jena nu ar trebui să fie pusă nici măcar pe picior de egalitate cu tratamentul sau cu o operație hemoroizi, deoarece agravarea acestei probleme scade simțitor calitatea vieții. Hemoroizii sunt dureroși și inestetici și pun probleme mari pacienților care acuză disconfort aproape în orice moment sau situație. O dată apăruți, evoluția lor depinde foarte mult de stilul de viață, aceștia putându-se retrage, sau putându-se dezvolta în continuare, cu complicațiile medicale aferente.

Articole similare: Tratamentul hemoroizilor în Cluj. Tratamentul curativ al hemoroizilor fara complicatii

Ce sunt hemoroizii?

Ca și varicele, hemoroizii reprezintă vase de sânge care se dilată, ca urmare a unui anumit stimul, dilatare ce produce creșterea în dimensiune a formațiunilor denumite hemoroizi. Afecțiunea apare în zona anală și este cu atât mai greu de intervenit cu cât vorbim despre o zonă deosebit de intimă. Chiar și așa însă, necesitatea de a efectua o operație hemoroizi, mai ales în urma recomandării medicale, depășește această barieră, tocmai pentru a reuși să trateze problema și pentru a oferi pacientului șansa de a se bucura de o viața normală.

Hemoroizii se pot prezenta atât la nivel intern (spre colon), cât și extern (în jurul zonei anale), caz în care putem vorbi despre o patologie, prin prisma dilatației vasculare. La nivel extern hemoroizii se pot complica, deoarece inelul anal va strânge formațiunile varicoase, producând astfel senzația de durere.

Hemoroizii – simptome asociate afecțiunii

Simptomele hemoroizilor sunt destul de usor de recunoscut, ele având desori la bază senzația de durere și chiar usturime. La primele semne de acest tip, se recomandă o vizită la medic, pentru a se verifica dacă simptomele sunt sau nu specifice hemoroizilor. Alte simptome pot include:

Mancărime în zona anală – ea poate apărea ca urmare a inflamării zonei și mai poate fi asociată cu usturimi și senzații de arsură.

Sângerări – aceste simptome trebuie să dea de gândit pacientului, deoarece ele nu pot fi explicate doar sub forma unor leziuni externe. Scaunul cu sânge și sângerările pot atrage atenția asupra hemoroizilor inflamați sau chiar asupra unei fisuri anale.

Dureri – intensitatea durerilor poate varia și este indicat ca pacientul să aibă în vedere o operație hemoroizi astfel încât problema să nu se agraveze.

Investigații necesare atunci când suferi de hemoroizi

În primă fază hemoroizii se pot diagnostica pe baza vizualizării zonei și pe baza tușeului rectal. Acest procedeu poate stabili care sunt zonele afectate și se poate pune un diagnostic prezumtiv de hemoroizi. Ulterior, anuscopia poate diferenția hemoroizii de fisuri anale sau de alte probleme ale zonei anale, folosind în acest scop un instrument ce permite videoasistarea controlului.

Videoanuscopia, colonscopia și endoscopia sunt și ele metode ce pot ajuta în vederea diagnosticării corecte a hemoroizilor, folosind dispozitive ce pot colecta imagini din interiorul organismului, zonal.

Care sunt cauzele apariției hemoroizilor?

De cele mai multe ori, venele din zona anală sunt supuse unor eforturi, apariția hemoroizilor fiind de fapt rezultatul unui cumul de factori.

Alimentația incorectă – lipsa fibrelor, alimentația săracă în fructe și legume, dar și în ceea ce privește aportul de semințe, poate conduce în timp către apariția hemoroizilor.

Lipsa hidratării, absența mișcării, creșterea în greutate, vârsta și chiar sarcina, toate aceste lucruri contribuie în mod activ la formarea hemoroizilor, astfel că de cele mai multe ori pacientul ajunge la tratament sau chiar în fața opțiunii de operație hemoroizi.

Articol furnizat de clinica VenArt

Cu specialiști de înalt profesionalism, medici cu rezultate remarcabile în medicină, Clinica VenArt Cluj pune la dispoziția pacienților o serie de specialități medicale: chirurgie ORL, chirurgie vasculară, chirurgie generală, ginecologie-oncologie, chirurgie plastică și estetică, ecografie. Clinica dispune de excelenta colaborare cu medicul francez, René Milleret, cu excepționale rezultate în tratamentul varicelor, prin metode inovative și minim invazive. Tratament varice București asigurat de Clinica VenArt tot prin colaborarea cu dr. Rene Milleret.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare