gastric sleeve cluj venart

Gastric sleeve – soluția în lupta cu kilogramele

Gastric sleeve, cunoscută și ca micșorarea stomacului sau gastrectomia longitudinală, constă în secționarea stomacului de-a lungul său pe cale laparoscopică, cu îndepărtarea porțiunii dorsale, ce constituie aproximativ 80% din volumul stomacului tău.

Problema obezității este astăzi una de ordin mondial, afectând aproape 70% din populația lumii. Un procent însemnat în ceea ce privește obezitatea se constată în rândul copiilor, care din nefericire nu sunt educați de mici să mănânce sănătos. Firește există și cazuri în care obezitatea apare ca urmare a unor afecțiuni, însă cel mai adesea lipsa educației alimentare stă la baza dezvoltării unui număr atât de mare de cazuri de obezitate. Pe lângă un regim alimentar corespunzător și mult sport, procedura de înlăturare a unei porțiuni de stomac, denumită gastric sleeve, poate fi o soluție benefică în vederea eliminării surplusului de kilograme.

Gastric Sleeve – o soluție avantajoasă în lupta cu kilogramele!

Lupta cu kilogramele este deseori grea și anevoioasă, plină de provocări, cele mai multe de ordin culinar. Cumva explicația este simplă, deoarece o persoană obeză va avea și o capacitate mărită a stomacului, drept pentru care va resimți senzația de foame foarte adesea și mai ales foarte puternic. Obezitatea aduce cu sine și dorința de a mânca mai mult, uneori chiar necontrolat, drept pentru care persoana care suferă de obezitate se află într-un ușor cerc vicios.

Gastric sleeve poate închide definitiv cercul, deoarece intervenția efectuată la nivelul stomacului, longitudinal pe direcția acestuia, are proprietatea de a micșora capacitatea stomacului, dar și de a elimina centrii nervoși care determină senzația de foame. Astfel, stomacul poate deveni cu 60-70% mai mic, iar acest lucru înseamnă că senzația de foame nu va mai fi atât de pregnantă, iar mesele persoanei în cauză nu vor mai fi atât de bogate. Pacientul va simți că se satură mult mai repede, iar recuperarea post-operatorie se face cu rapiditate, necesitând doar atenție în ceea ce privește un ușor regim alimentar.

Gastric Sleeve – de la obezitate la suplețe și fermitate!

Pentru operația gastric sleeve este nevoie ca pacientul să parcurgă câțiva pași foarte importanți, care țin de evaluare, de investigare și de monitorizare. În primă fază, pacientul trebuie să se prezinte la o examinare medicală, în urma căreia să se decidă dacă intervenția este necesară și benefică. De asemenea, o serie de analize preced procedura chirurgicală, pentru a ști cu exactitate toate datele ce țin de pacient (eventuale alergii, reacții adverse, boli ereditare, alte intervenții chirurgicale, sau alte detalii ce țin de istoricul personal).

Intervenția chirurgicală gastric sleeve se face rapid, având o durată de circa o oră, după care urmează o perioadă de monitorizare pentru a vedea cum se comportă organismul în urma intervenției. Operația se face laparoscopic, fără cicatrici sau semne permanente.

Trebuie menționat faptul că pacienții care sunt supuși intervenției gastric sleeve trebuie să se prezinte periodic la controale amănunțite și de asemenea să apeleze la un plan nutrițional pentru a reuși să păstreze beneficiile intervenției.

Gastric sleeve a reușit să elimine un pericol real al zilelor noastre și anume obezitatea. Procedura este avantajoasă pe termen lung, deoarece crește stima de sine a pacienților și le redă acestora posibilitatea de a reveni la o greutate și o viață normală.

Cu specialiști de înalt profesionalism, medici cu rezultate remarcabile în medicină, Clinica VenArt Cluj pune la dispoziția pacienților o serie de specialități medicale: chirurgie ORL Cluj, chirurgie vasculară, chirurgie generală, ginecologie Clujlaparoscopie  Cluj, oncologie, chirurgie plastică și estetică, ecografie. Clinica dispune de excelenta colaborare cu medicul francez, René Milleret, cu excepționale rezultate în tratamentul varicelor, prin metode inovative și minim invazive. Tratament varice București este deasemenea asigurat de Clinica VenArt prin colaborarea cu dr. Rene Milleret.

Adresa: Str. Rene Decartes Nr. 27
Programari: Luni – Vineri / 10:00 – 18:00
Telefon: +40 364 140 261
E-Mail: office at clinica-vasculara.ro

Alte articole:

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare