Dosarul vitaminelor. Vitamina D şi rolul ei pentru sănătatea organismului

Vara nu înseamnă doar vacanţă de odihnă, ci şi prilej de refacere a nivelului optim de vitamine şi minerale din organism, cum este cazul unei vitamine extrem de importantă în economia stării de sănătate a organismului nostru. De aceea deschidem dosarul vitaminelor nu în ordinea lor alfabetică, ci cu vitamina D, vitamina vacanţelor şi a oaselor sănătoase.

Vitamina D, cunoscută și sub numele de vitamina soarelui, poate fi produsă cu uşurinţă în organism prin expunerea precaută la soare, consumată din alimente sau  completată din suplimente.

Asimilarea adecvată  a vitaminei D este importantă pentru reglarea absorbției calciului și a fosforului, cu consecinţe importante în menținerea oaselor și a dinților sănătoși. Mai mult, ea oferă  un efect  de protecţie împotriva mai multor boli și afecțiuni cum ar fi cancerul, diabetul de tip 1 și scleroza multiplă.

Rolul Vitaminei D pe scurt

Menține sănătatea oaselor și a dinților;

Sprijină sănătatea sistemului imunitar, a creierului și a sistemului nervos;

Reglează nivelul insulinei și ajută la gestionarea diabetului;

Sprijină funcția pulmonară și sănătatea cardiovasculară;

Influențează manifestarea genelor implicate în dezvoltarea cancerului.

Ce este, de fapt, vitamina D?

În ciuda numelui său, vitamina D este considerată un pro-hormon și nu este de fapt o vitamină. Acest lucru se datorează faptului că organismul este capabil să producă propria vitamină D prin acțiunea razelor solare asupra pielii, în timp ce vitaminele sunt elemente nutritive care nu pot fi sintetizate de organism și trebuie achiziționate prin dietă sau suplimente……………………………………………..

Continuarea o puteti citi pe site-ul de stiri din medicina ZiarMedical.ro

Dosarul vitaminelor. Vitamina D şi rolul ei pentru sănătatea organismului

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii