Consultații gratuite oferite de medicii de la Spitalul Militar pentru locuitorii din Mărișel

Medicii de la Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Constantin Papilian” au desfășurat o acțiune în comuna Mărișel pentru a le oferi consult medical de specialitate locuitorilor din acea zonă de munte, mai greu accesibilă.

Medicii de la Spitalul Militar, consult gratuit pentru cetățenii din Mărișel

În special locuitorii mai în vârstă au fost cei care au dorit să beneficieze de astfel de servicii. În funcție de caz, oamenii au primit un tratament, sau indicații să se prezinte la spital pentru investigații suplimentare sau internare.

”Activitatea de astăzi face parte dintr-o serie de deplasări în localități din zone mai izolate din județul Cluj. Noi încercăm să identificăm probleme de sănătate ignorate de locuitori. Au medici de familie, dar aceștia ajung mai rar în aceste localități cu probleme de infrastructură. Mai mult, aceștia sunt adesea temători: fie nu se duc, fie nu îi spun medicului de familie toate problemele pe care la au. Oferim consultații gratuite în mai multe specialități: medicină internă, cardiologie, oftalmologie, ORL, neurologie, pneumologie, chirurgie, avem și un urolog cu noi. Încercăm să îi orientăm asupra schemei de tratament și a centrelor în care ar trebui să meargă atunci când este cazul să își completeze investigațiile. Atât în satul Poiana Horii unde am avut prima acțiune, cât și aici la Mărișel a venit lumea, sunt foarte deschiși. Cu ocazia acestor întâlniri la reamintim că sunt boli care nu se vindecă și pentru care trebuie luat tratamentul în mod disciplinat în fiecare zi: hipertensiunea e deja exemplul clasic”, a declarat pentru Ziar Medical, Doina Baltaru.

Mai multe informații +galerie foto:

https://ziarmedical.ro/2018/07/17/medicii-spitalului-militar-cluj-au-oferit-consultatii-gratuite/

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare