Investiții și alocări pentru sănătate la Cluj

Cluj : Unul dintre cele două spitale covid nu mai are locuri libere

În cadrul Spitalului de  Pneumoftiziologie nu mai sunt locuri libere pe secție și la terapie intensivă pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Autoritățile caută alte locații pentru tratarea celor infectați.

,,Avem 32 de pacienți pe secție și 5 pacienți pe terapie intensivă. Terapia intensivă este la capacitate maximă și nici pe secție nu mai avem locuri numai dacă cineva o să fie transferat sau poate pleca acasă. În situația asta ar fi unu-doi pacienți, o să vedem, dar deocamdată nu sunt locuri”, a declarat medicul Vasile Mureșan, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Leon Daniello din Cluj-Napoca, potrivit ServusCluj.

Spitalul de Boli Infecțioase este de asemenea la capacitate maximă, declară Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie “Leon Daniello”.

“Și Infecțioasele sunt la capacitate maximă și în cursul zilei de azi se va lua decizia dacă se găsește altă locație. Oricum, și dacă pleacă o persoană, este puțin dacă apare un focar de 10-15 persoane. O să fim depășiți la capitolul asta și pe terapie intensivă este cea mai mare problemă, pentru că acolo nu mai sunt locuri la noi. Astăzi urmează ca domnul director de la contagioase să meargă să viziteze două locații și împreună cu factorii de decizie din Prefectură și DSP să aleagă ce locație mai deschidem. E vorba de clădirea medicinei muncii sau un hotel, o sa vedem exact. Practic pacienții cu simptome foarte ușoare sau asimptomatici pot să meargă acolo să fie supravegheați de cadre medicale”, a precizat medicul Vasile Mureșan, potrivit sursei citate.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii