Cei care sunt infectați cu noul coronavirus trebuie să respecte reguli noi începând de azi

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Persoanele care sunt infectate cu COVID-19, dar nu prezintă simptome sau prezintă doar o formă ușoară a virusului, trebuie să ia în considerare noi reguli de azi. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat despre ce e vorba în vizita pe care a făcut-o ieri la Cluj-Napoca.

Toți bolnavii de coronavirus cu forme ușoare sau asimptomaticii vor fi tratați acasă sub îndrumarea medicilor de familie. Totuși, vor fi monitorizați de către autorități pentru a nu părăsi locuința.

„Mâine seară, în şedinţa de Guvern vom avea o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 136, prin care asimptomaticii şi oligosimptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată, vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară, vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a putea să-şi facă tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a menţionat Nelu Tătaru la vizita de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău