Ce spune Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre medicii care își formează un traseu politic

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a fost întrebat la B1 tv dacă Alexandru Rafila, Streinu-Cercel sau alţi medici, care deja sunt pe liste de candidaţi pentru parlamentare, mai pot fi credibili. Unii oameni consideră că s-a profitat de contextul pandemic pentru un succes în lumea politică.

„Eu vreau să cred că şi colegii mei şi sunt sigur că, până la un moment dat, din medici am ajuns candidaţi sau ce am ajuns noi, vremelnic miniştri sau secretari de stat… Arta noastră medicală este cea care ne-a învăţat să privim pragmatic spre un pacient care ne va zâmbi când va pleca acasă. În contextul în care am luat o sarcină politică, să o ducem politic, dar fără a implica”, spune Rafila.

„Am încredere în tot ce înseamnă colegii mei”

„Eu am încredere în tot ce înseamnă colegii mei, respect orice opinie, nu e neapărat să fiu de acord cu opinia dânşilor. Dar în acest moment cred că ar trebui toţi să ne canalizăm efortul pe un număr cât mai mic de decese, pe o terapie cât mai compliantă şi extensivă pentru pacienţii care au nevoie, pe nişte primiri urgenţe în care să putem degreva cât mai repede aceste urgenţe. Factorul politic ar trebui totuşi să lase medicina să îşi facă treaba. Cred că este un moment în care, dacă colegii amintiţi de dumneavoastră au fost lângă noi până acum o lună, ar trebui să rămână, şi mă refer noi cei din linia întâi, nu cei din politică. Dacă eu am ales să rămân în continuare un profesionist în funcţia de ministru, ar fi, eu ştiu, cred că bine ca toţi să rămânem acei profesionişti”, a explicat Tătaru.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău