Ce fac clujenii care vor să alerge sau să fumeze. Își pot da masca jos?

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Purtarea măștii de protecție și în spațiile deschise și în cele închise este obligatorie în toate orașele care au depășita rata incidenței de 3 la mia de locuitori. Printre acestea se numără și municipiul Cluj-Napoca. Totuși, persoanele în cauză, vor putea să înlăture masca de protecție pentru scurt timp, atunci când fumează sau mănâncă pe stradă, în afara zonelor de trafic pietonal. De asemenea, vor putea renunța la mască cei care fac jogging.

Aceste aspecte sunt menționate într-o hotărâre discutată luni dimineață în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență.

„În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”, prevede Hotărârea CNSU

Ce mai prevede hotărârea?

1. „Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituite măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 26 octombrie 2020”.
2. „Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 de ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se aplică începând cu data emiterii hotărârii”.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău