Geza Molnar

Când crede epidemiologul clujean Molnar Geza că vor scădea cazurile sub o mie: „În mod natural nu poate urma decât o descreștere”

Epidemiologul Molnar Geza a vorbit pentru Radio Cluj despre previziunile sale în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus în România. Acesta este de părere că în perioada următoare va urma o descreștere a numărului de cazuri zilnice.

Doctorul clujean afirmă că, din punctul său de vedere, lucrurile se vor liniști în două-trei săptămâni, adăugând și faptul că România este una dintre țările în care se lucrează bine la terapie intensivă, bilanțul deceselor fiind destul de mic.

„De pe acest platou de peste 1.000 de cazuri zilnic înregistrate, în mod natural nu poate urma decât o descreștere a numărului cazurilor, care este previzibilă în două-trei săptămâni de aici încolo. În momentul de față, după părerea mea, toată activitatea de ocrotire a stării de sănătate a populației se bazează pe două elemente majore.

Unul este comportamentul individual, iar al doilea este aspect este asistența medicală și aici trebuie să amintesc că este îmbucurător că și în România, datorită terapiei intensive și a asistenței medicale, decesele sunt mai rare decât în perioada anterioră ale vârfului epidemic”, a declarat Molnar Geza pentru Radio Cluj.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii