ARAFAT - Un val doi ar putea să lovească România în toamnă și ar putea să se suprapună peste gripa sezonieră

Arafat: „Oamenii să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, altfel am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu”

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, îndeamnă populația, în special pe cea din segmentul de vârsta a treia, să se vacccineze împotriva gripei sezoneire, astfel reducând riscul de îmbolnăvire și răspândire a noului coronavirus.

„Cum au zis și cei de la OMS (n.r. – Organizația Mondială a Sănătății), până nu vedem vaccinul, noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane de doze ca să oprești răspândirea.

Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici.

Eu am speranța că vom putea să controlăm măcar să rămână un platou și să înceapă să scadă prin măsurile care să iau, dar speranța asta nu poate să depindă numai de noi și populația cred că în ultima perioadă a sesizat seriozitatea situației și datorită acestui lucru eu am speranța și mai mare ca un număr mai ridicat de populație să fie mai atentă și să respecte regulile și cu asta poate că reușim să controlăm situația și să începem să vedem o scădere”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii