A doua localitate în care s-a instituit carantina zonală

Localitatea Gornet, judeţul Prahova, este a doua în care a fost instituită carantina zonală, se arată într-un comunicat de presă transmis de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă .

„În urma analizei de risc, astăzi, 22 iulie 2020, a fost derulată procedura legală de carantinare zonală pentru a doua localitate, respectiv localitatea Gornet, comuna Gornet, judeţul Prahova. Carantina zonală se instituie la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică teritorială, cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă” au transmis cei de la DSU.

Această decizie este reglementată prin art.12, aln.1 din Legea 136/18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, precizează sursa citată.

Măsura de carantinare va fi instituită pe o perioadă de 14 zile și depinde de evoluția situației epidemiologice.

„În comuna Gornet există un trend crescător al cazurilor în ultimele 14 zile – au fost înregistrate 15 cazuri noi în perioada 08 – 20.07.2020; rata de infectare depăşeşte nivelul de 3 cazuri /1.000 de locuitori; cazurile sunt înregistrate în comunitate (nu există comunităţi închise); ponderea populaţiei cu vârsta de 65 de ani şi peste este similară în comună cu cea din restul judeţului; personalul de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, care efectuează anchetele epidemiologice, este depăşit de numărul de cazuri noi zilnice” menționează DSU

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii