Șoferi de duminică

Şoferii clujeni au creat o pagină de Facebook dedicată conducătorilor din trafic indisciplinaţi, dar şi celor model.

”Fiecare dintre noi se întâlneşte zilnic în trafic cu şoferi indisciplinaţi sau şoferi model. Aici putem poştă problemele pe care le întâlnim sau situaţiile de care ne lovim zilnic (puteţi poştă poze, nr de înmatriculare), sau din contra, şoferi pe care am vrea să-i întâlnim mai des (civilizaţi, care să respecte regulile, să mulţumească şi să zâmbească la volan)”, este descrierea făcută de administratorii grupului.

Şoferii indisciplinaţi sunt făcuţi ”vedete”

Astfel, grupul conţine o serie de filmuleţe cu ”Aşa nu”, cele mai multe dintre ele vizând încadrări greşite, depăşiri neregulamentare, opriri pe trecerile de pietoni.

Cea mai răspândită tipologie urbană prezentată pe grup, în peste 100 de cazuri doar în Cluj, uşor de recunoscut, se manifestă prin agresivitate în trafic, activitate hormonala excesivă manifestată prin semne bine-cunoscute cu degetul, adresate celorlalţi participanţi la trafic, manevre imprudente, depăşiri pe linie continuă, depăşirea coloanei aflate la STOP, blocarea altor autoturisme parcate sub pretextul achiziţionării unui meniu de la fast-foodul din colţ.

Prin comportamentul de proprietar de stradă sau bulevard se face imediat remarcat de colegii noştrii care au prezentat această tipologie în nenumărate cazuri dintre cele mai diverse.

”Sunt maşini care din fabrică nu sunt prevăzute cu semnalizare? Nu cred . Nu sunt curioasă ,nu mă interesează care unde mergeţi ,dar dragi colegi de trafic atât timp cât intenţia dumneavoastră de a vira la stânga sau la dreapta din faţă mea îmi pune viaţă în pericol şi mai mult afectează viitorul copiilor mei va rog din suflet semnalizati … e atât de greu ?”, sesizează o clujeancă.

Un alt clujean este nemulţumit de faptul că maşinile ”Şcoală” nu semnalizează, reprezentând un pericol în trafic

”Cred că nu este zi să nu văd maşini de şcoală care nu semnalizează, şi nu 2-3 ci aproape toate, fără să exagerez. Dacă aveţi filmări,lăsaţi-le aici, să facem puţină “reclamă firmelor care produc “Şoferi de week-end”.

Pietonii sunt şi ei vizaţi

Grupul vizează şi pietonii care aleg să traverseze prin locuri nepermise, sau care sunt prea concentraţi la telefonul mobil pentru a fi atenţi.

” Un pieton are datoria să se uite în stânga/dreapta şi apoi să treacă. Am văzut f mulţi care merg hotărâţi pe trotuar, vine trecerea şi îşi continuă drumul, fără să se oprescă o secundă, fără să se uite şi poate câteodată mai şi butonează telefonul. Sunt inconştienţi. De pietonii care traversează prin locuri nepermise, nu mai zic”, precizează un şofer

”Aveţi grijă la bătrâni, mai ales cei care stau pe str. Unirii, azi era să îl iau pe unul pe capotă pentru că se grăbea să prindă troleibuzul şi avea roşu la semafor, practic mi-a sărit în faţa maşinii”, avertizează un alt clujean.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii