De ce… Șnițel umplut cu mango, ciuperci și cașcaval? Pentru că a venit vara și ne bântuie dorul de vacanță, iar noi vă propunem o rețetă de peste mări și țări.
Ar putea fi un „banal” șnițel cu ciuperci și cașcaval, dar nu e așa, din cel puțin două motive. Pe de o parte, pentru că este învelit în aluat de7 foitaj (aport franțuzesc în bucătăria din mijlocul Oceanului) și, pe de altă parte, pentru că între ingrediente regăsim exoticul mango, recunoscut ca fruct sacru în India, Pakistan și Filipine, de unde cultivarea manghierului (arborele de mango) s-a răspândit în multe zone ale lumii cu climă caldă.
Deci, visând la plaje cu nisip fin și mare de cristal albastru, să gătim Șnițel umplut cu mango, ciuperci și cașcaval.
Mod de preparare Șnițel umplut cu mango, ciuperci și cașcaval
Feliile de snitel le batem ci le asezonam.
Curatam ciupercile si le taiem feliute. Ceapa o curatam si o tocam.
Intro tigaie topim untul si sotam ciupercile pina dispare din tigaia apa lasata de ele. Adaugam deasupra patrunjelul verde tocat si asezonam.
Curatam fructul de mango si il taiem felii, la fel si cascavalul.
Punem pe fiecare felie de snitel o felie de cascaval pe mijloc si de-a parte o lingura de ciuperci si o felie de mango.
Apoi impaturim snitelul.
Aluatul de foietaj il taiem in 6 parti egale in care vom inveli snitelul umplut.
Dupa ce sunt gata impaturite toate snitelele le punem intr-o tava captusita cu hartie de copt le ungem cu ou batul si le pudram cu putina boia.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 45 de minute pina se rumeneste aluatul.
Dupa ce sniteleul este rumenit punem deasupra cate o feliuta de mozzarella si mai dam 5 minute la cuptor pina aceasta se topeste.
Servim snitelul alaturi de cartofi noi, copti cu rozmarin si salata de rucola.
Pofta buna!
Ingredientele si cantitatile le gasesti aici
Citește și
Crema de zahar ars – rețeta din copilărie