sărmăluțe

Românii sunt mari amatori de sărmăluțe. Și-n zilele de dulce, și în cele de post. De aceea, au și creat atât de multe rețete – zeci, poate chiar sute. Și dacă nouă ne place varza a la Cluj, nu refuzăm nici  o porție de sărmăluțe.

Mod de preparare Sărmăluțe de vită în viță de vie și sos de roșii

Carnea de vita tocata se amesteca cu orezul, cu legumele curatate, spalate si tocate marunt, cu sare si piper dupa gust.

Dupa ce s-au amestecat bine, se umplu foile de vita. Se pun sarmalutele intr-o oala, se toarna sucul de rosii, se acopera cu apa si se pun la fiert.

Cand s-au fiert pe jumatate se toarna si borsul. Incercam sarmaluta sa fie fiarta.

Serviti cu placere!

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici

Citește și

Crema de zahar ars – rețeta din copilărie