Rețete istorice din Transilvania

Rețete istorice din Transilvania. Acest preparat se gătea, înainte de 1900, în zona Clujului. E foarte gustos și pregătit la ceaun, în cantitate mare.

Erdélyi káposzta gulyásleves/ Supă-gulaș de varză, în stil ardelenesc

Ingrediente: 1,250 kg carne de berbec (sau de miel, de vită ori de porc) – se folosește carnea de la piept, picior ori spată; 250 g amestec de rădăcinoase (morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel), o ceapă de mărime medie, 3 căței de usturoi, 10-15 ardei capia, o căpățână de varză medie (600-700 g), 600 g cartofi, condimente: paprika dulce și/sau iute, măghiran, semințe de chimen, o frunză de dafin, o lingură de pătrunjel verde mărunțit, 20 g sare.

Mod de preparare: se dezosează carnea (dacă e cazul), se curăță de pielițe și vinișoare, se spală bine, se taie cuburi mici și se pune la fiert în 2 litri de apă rece, pentru 8-10 minute. Se spumează. Într-un săculeț de tifon puneți……….

Citește mai departe AICI

Află mai multe Rețete istorice din Transilvania, AICI

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.