Rețete istorice din Transilvania

Rețete istorice din Transilvania. Acest fel de mâncare se pregătea în comunitățile de ceangăi din Transilvania (Țara Bârsei) și Moldova (județele Bacău, Neamț, Iași). Rețeta este citată și în lucrarea The Past and Development of Hungarian Cookery (Budapesta, 2007).

Csangó leves / Supă ceangăiască

Ingrediente: măruntaie de la o gâscă, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, un buchețel de pătrunjel verde, 50 g țelină, 50 g gris de grâu, 4 ouă fierte tari, 100 g ciuperci, 2 roșii, sare, boia de ardei duilce, 3 gălbenușuri de ou.

Mod de preparare: spălați măruntaiele de gâscă (ficat, inimă, rânză (pipotă)) și puneți-le într-un litru de apă rece; așezați pe foc potrivit și lăsați să fiarbă. Adăugați rădăcinoasele, curățate, spălate, tăiate pe lung.

Când s-au înmuiat legumele,………….

Citește mai departe AICI

Află mai multe Rețete istorice din Transilvania, AICI

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.