Sluba din Vinerea Mare de la Cluj nu a constituit o infracțiune, conform procurorilor

Procurorii clujeni au dat un verdict în cazul dosarului în care preotul ortodox de la Biserica „Sfântul Ioan Gură de Aur”, din Cluj-Napoca, a ținut slujba cu enoriași din Vinerea Mare, în ciuda pandemiei și a restricțiilor. Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a soluționat cazul, concluzia fiind că slujba nu a reprezentat o infracțiune.

Denunțul preotului Marian Bogdan-Sergiu de la biserica din strada Porțile de Fier, din Mănăștur, a venit de la deputatul USR Emanuel Ungureanu și avocata Dana Bizo. Aceștia au acuzat că fapta din Vinerea Mare a constituit o infracțiune, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca deschizând un dosar în care au dispus urmărirea penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„În data de 22.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal nr. 2264/P/2020, dosar în care se desfăşoară cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen., constând în aceea că în zilele de 18.04.2020 şi 19.04.2020, o persoană având calitatea de preot, a permis accesul enoriaşilor în incinta locaşului de cult, cu ocazia oficierii unor slujbe religioase, nerespectând astfel măsurile de prevenire şi combatere a infectării cu virusul SARS-Cov-II, dispuse de autorităţi”, anunța în 22 aprilie Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Verdictul procurorilor, după două luni de la eveniment, a fost acela că slujba ținută de preot nu a reprezentat o infracțiune, neexistând elemente constitutive care să o încadreze la zădărnicirea combaterii bolilor. În consecință, procurorii au dispus clasarea dosarului, menționând că reclamația deputatului Emanuel Ungureanu și a avocatei Dana Bizo nu a fost fondată.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii