Primăria s-a specializat în licitaţii anulate cu salubrizarea Clujului

Reprezentanţii municipalităţii clujene se străduiesc de 3 ani să atribuie prin licitaţie publică serviciul de salubrizare şi deszăpezire, dar au eşuat lamentabil de fiecare dată. Prima licitaţie a fost anulată în instanţă, următoarea dată chiar comisia a anulat ofertele, iar ultima şentinţă recentă a instanţei a decis că un sector va fi relicitat.

Prima licitaţie a fost câştigată în anul 2014, de către firma Supercom, a vicepreşedintelui de atunci a UNPR, Ilie Ciuclea. Primăria a invocat oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar. Ziarele au suspectat atunci un aranjament în favoarea unui apropiat al Elenei Udrea, pupila primarului Emil Boc. Contestaţia actualilor operatori, Rosal şi Brantner a fost admisă în instanţa de judecată, la Curtea de Apel, iar licitaţia a fost reluată.

Noua procedură de licitaţie a fost anulată în anul 2015 chiar de către reprezentanţii Primăriei. Pe primul sector au fost considerate neconforme, atât câştigătorul din anul precedent, Supercom, titularul Rosal, cât şi noii candidaţi Brai Cata Brăila şi Asocierea RETIM RER Ecologic. Polaris, Supercom şi Rosal nu au trecut examenul. RER Ecologic şi Brantner au fost considerate ca având oferte admisibile, dar pentru că nu au fost înregistrate 3 firme cu oferte conforme, întreaga licitaţie a fost anulată.

Cei din urmă vor fi primii

A treia, dar nu cea din urmă licitaţie, a stabilit firma austriacă Brantner Vereş, ca fiind câştigătoare pe ambele sectoare. Brantner ar urma să se ocupe de serviciul de salubrizare şi deszăpezire a oraşului, pe o perioadă de 8 ani, cu o valoare de 35 de milioane de euro.

În cadrul noului contract, furnizorul de servicii va asigura, conform caietului de sarcini, 3.500 de noi coşuri montate pe stâlpi, dintre care 1.900 pe sectorul I şi 1.600 de sectorul II, respectiv 200 de coşuri pe picior, în pieţe publice şi zone pietonale, suplimentar celor care există deja în municipiu.
Operatorul de salubritate stradală are obligaţia de a crea un sistem electronic de evidenţă şi gestionare a sesizărilor, care să permită intervenţiile punctuale pentru remedierea oricăror disfuncţii sesizate de către cetăţeni în cel mai scurt timp. Întreaga evidenţă a orelor de funcţionare şi de prestare a serviciilor va fi gestionată electronic, anunţa atunci organizatorul licitaţiei.
Contestaţie admisă
Firmele Rosal şi RER Ecologic au contestat rezultatul licitaţiei, dar reprezentanţii Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor CNSC le-au respins acţiunea, obligându-le la plata chetuielilor de judecată, în valoare de peste 60.000 de lei.

Rosal şi RER Ecoogic au mers mai departe, iar instanţa de judecată, magistraţii Curţii de Apel Cluj, conform tradiţiei au anulat însă pe primul tronson rezultatul licitaţiei, Primăria fiind nevoită să organizeze o nouă operaţiune de atribuire.

Soluţia pe scurt: „Respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de reclamanta SC R.G.SA (Rosal Grup) împotriva deciziei nr. 1505/C6/1698,1736/29.08.2016 a C.N.S.C.

Admite în parte plângerea formulată de reclamanta A. SC R.E.S.B. SA (RER ECOLOGIC Service Buzău) şi SC R.E.S.B. REBU SA anulează în parte dec. Nr. 1505/C6/1698,1736/29.08.2016 a CNSC şi rejudecând cauza admite în parte contestaţia formulată de reclamanta A. SC R.E.S.B. SA şi SC R.E.S.B. R. SA şi anulează procedura de atribuire pentru lotul I- concesionare a serviciului de salubrizare stradală şi deszăpezire din mun. Cluj-Napoca– lotul I.

Respinge cererile de intervenţie accesorie formulate de A.B.S.E. SRL (Asocierea Brantner Servicii Ecoogice) şi C.S.B.V. SA (Compania de Salubritate Brantner Veres), precum şi de SC R.G. SA.

Înlătură dispoziţia privind obligarea A. formulate din SC R.E.S.B. SA şi SC E.E.S.B.R. SA la plata către A.B.S.E. şi C.S.BV. SA a sumei de 21.400,8 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Menţine restul dispoziţiilor din decizia atacată. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 07.10.2016”.

Până la noua licitaţie, pe cele două sectoare sunt prelungite aceleaşi contracte vechi ale firmelor Rosal şi Brantner. Deci încă o deszăpezire cu derogare, termen drag municipalităţii în ultimul deceniu.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii