Prada DNA: 35 de condamnați în două luni

În cursul lunilor iulie și august 2016, în dosare de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive 16 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 35 de inculpați, dintre care: un vicepreședinte consiliu județean, un prefect, un primar municipiu, 4 primari comună, doi ofițeri, un director de oficiu județean cadastru, doi notari.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 35 de inculpați variază între 6 ani și 2 luni închisoare și 6 luni închisoare cu amânarea pedepsei.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea ‘Comunicate — hotărâri definitive de condamnare’.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii