În cursul lunilor iulie și august 2016, în dosare de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive 16 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 35 de inculpați, dintre care: un vicepreședinte consiliu județean, un prefect, un primar municipiu, 4 primari comună, doi ofițeri, un director de oficiu județean cadastru, doi notari.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 35 de inculpați variază între 6 ani și 2 luni închisoare și 6 luni închisoare cu amânarea pedepsei.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea ‘Comunicate — hotărâri definitive de condamnare’.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.