Guvernul contestă la CCR legea care asprește pedepsele pentru pedofili și violatori

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Legea care înăsprește pedepsele pentru infracțiunile de pedofilie și viol a fost contestată la Curtea Constituțională a României de către Guvern.

Majorarea pedepselor ar duce la imposibilitatea ca cei care comit fapte de viol sau pedofilie să își execute pedepsele cu suspendare, scrie Ziua de Cluj.

Guvernul a contestat la CCR legea care prevede, printre altele, majorarea pedepselor pentru infracțiunile sexuale, în special pentru cele împotriva minorilor.

Printre prevederile acestui proiect de lege este și eliminarea posibilității de prescripție a faptelor de viol sau pedofilie. Acest lucru, susține Guvernul, ar fi neconstituțional și ar crea o discriminare între aceste fapte și altele la fel de grave.

PSD critică decizia și acuză Guvernul că prin acest gest împiedică legea să intre în vigoare. Concret, majorarea pedepselor ar duce la imposibilitatea ca cei care comit fapte de viol sau pedofilie să își execute pedepsele cu suspendare.

De această dată vom vorbi doar despre pedepse cu executare. Mai mult, vorbim și de cauza agravante pentru aceste infracțiuni, de exemplu, cel care comite fapta locuiește cu victima este considerată cauză agravantă, iar pedeapsa va fi și mai mare.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău