Deputatul USR Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu a depus o plângere penală împotriva conducerii Institutului Oncologic din Cluj

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a depus vineri o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca împotriva conducerii Institutului Oncologic „Prof. dr. I. Chiricuță” din municipiu, acesta acuzând că managementul institutului s-ar face vinovat de răspândirea în instituţie a COVID-19 şi de focarul în care au fost infectate 12 cadre medicale din spital şi pacienţi, scrie Agerpres.

„Acel focar de infecţie a fost datorat, din punctul de vedere al declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, ca fiind din cauza unor neglijenţe de management. Adică, domnul Tătaru a spus public că la Institutul Oncologic, din cauza unor greşeli ale conducerii spitalului, s-au infectat bolnavi şi, spun surse din spital, ar fi murit nişte bolnavi cu cancer”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Cel care este și vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor a adăugat că nu a existat vreo anchetă la Institutul Oncologic, care să lămurească lucrurile.

Vorbim nu doar despre un caz penal în zona necombaterii contaminării cu SARS-CoV-2, ci vorbim şi de un caz de corupţie. Denunţul pe care îl fac azi este împotriva managerului Institutului Oncologic, Călin Vlad. (…) Din informaţiile pe care le deţin, dr. Călin Vlad a direcţionat un pacient care a venit din focarul Suceava, l-a direcţionat către spital, fără să fie o urgenţă medicală. La momentul în care pacientul din Suceava a intrat în Institutul Oncologic din Cluj, acesta nu avea în foaie un test anti-COVID mai vechi de 48 de ore. De aceea, acel bolnav a intrat în spital neştiindu-se că este infectat cu COVID. Asta este prima neglijenţă gravă. O pilă, aşa cum spunem, în timp ce intrau pacienţii şi stăteau în triaj”, a mai spus Ungureanu.

Declarațiile complete de la ieșirea sa de la Parchet pot fi urmărite aici.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii