Acasă Justiție Deținutul condamnat pentru omor care a evadat din spital a fost găsit...

Deținutul condamnat pentru omor care a evadat din spital a fost găsit într-un canal

Deținutul condamnat pentru omor care a evadat din spital a fost găsit într-un canal

Un deținut în vârstă de 53 de ani, condamnat pentru omor și încarcerat la Penitenciarul Pelendava a evadat, vineri dimineața, din spitalul unde era tratat. El a fost găsit câteva ore mai târziu, într-un canal în zona unității sanitare.

Bărbatul a fost prins de polițiști în jurul orei 1245, într-un canal în zona unității spitalicești.

În legătură cu fapta săvârşită, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

De asemenea, pentru persoana privată de libertate, se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale.

Deținutul condamnat pentru omor care a evadat din spital a fost găsit într-un canal

Știrea inițială

Deținutul Soreanu Ion, în vârstă de 53 de ani, era tratat încă din 7 martie la Spitalul din Craiova, sub pază. El este din comuna Malu Mare și are o condamnare de 10 ani pentru omor.

Deocamdată nu se știe cum a reușit să evadeze, însă cel mai probabil a fugit pe geam, cât timp un polițist îl păzea la ușă. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că dimineață, la ora 6.00, bărbatul era în pat. Polițistul s-a dus până în capătul holului, să vorbească cu colegul care urma să îi schimbe tura, iar când s-a întors, acesta nu mai era în pat.

La momentul evadării, deţinutul era îmbrăcat cu bluză de trening gri și pantaloni negri.

Pentru găsirea lui, au fost sesizate Inspectoratul Județean de Poliție Dolj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj și au fost informate Poliția Română, Poliția de Frontieră, Jandarmeria Română.

Au fost trimise echipe de căutare formate din personalul unității și vor fi analizate imaginile video ale sistemului de supraveghere din unitatea sanitară publică. Polițiștii au instituit filtre în tot județul.

În vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a trimis la fața locului o echipă multidisciplinară.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version