Mircea Barna: “Vrem să-i dăm României o șansă educațională prin IPRM”

MIRCEA BARNA

Mircea Barna este un om de afaceri implicat puternic în proiecte sportive și sociale de anvergură. Fostul component al echipei “U ” Cluj și al echipei nationale a României vrea să facă ceva măreț pentru sport și anume să-i aducă un plus de educație. Barna crede în CSR (Corporate Social Responsibility) și vrea să atragă în ideile sale actori financiari mari, care pot susține o CAUZĂ, aceea de a fi mai sănătos și mai educat!

Proiectul de suflet al omului de afaceri este IPRM (Împreună pentru România Modernă), un plan de idei curajos, care vrea să clădească și să formeze viața tinerilor și seniorilor.

Programul IPRM-ului nu este doar o formă de școală pentru noua generație. Este, simultan, și un “fond de investiții”. Pentru profesorii care “investesc” în viitorul elevilor, pentru antreprenorii care “investesc” în angajați – în fond, în propria afacere -, sau pentru autoritațile publice locale care “investesc” în comunitatea pe care iși doresc s-o conducă. Programul “Romania Modernă” este un program complex, care pe lângă activitățile sportive și de antrenament mental pentru copii, oferă și cursuri de antreprenoriat și dezvoltare personală pentru parinții copiilor implicate în proiect, dar și Managementul Precis pentru angajații companiilor și organizațiilor partenere.

 

Cum a pornit IPRM-ul?

Mircea Barna: Iprm-ul este continuarea proiectului „Împreună pentru sportul romanesc”, desfășurat în anii 2007-2008, din dorința și pasiunea de a susține sportul, iar acum am adaugat și componenta de educație.

Ce doriți să faceți în viitor?

Mircea Barna: Până în 2025 dorim ca fiecare român să posede un GPS înțelept – geanta pentru sport înțeleaptă. Sunt înscriși în proiect aproximativ 35.000 de români. Ancada, firma care furnizează echipamentele sportive, alături de partenerii economici din România și Germania au în vedere ca în următorii ani să fie implicați în proiect până la 100.000 de copii din întreaga țară. Vor fi create astfel premizele unei dezvoltări sportive de anvergură și posibilitatea valorificării talentelor, încă de la vârste fragede.

De ce acest proiect?

Mircea Barna: Va avea un impact major asupra dezvoltarii Romaniei prin educația economică și antreprenorială. IPRM își propune derularea unui program de dezvoltare și educație prin sport din care să facă parte  tineri din toate mediile. Vor fi alături de tinerii din program: profesori, oameni de afaceri, ONG-uri și autorități publice locale.

Care sunt formele de educție oferite de proiectul dumneavostră?

Mircea Barna: Educație sportivă, economică, financiară și antreprenorială.

Ce  aduceti nou pentru societatea românească si tineret?

Mircea Barna: Cei care intră în proiect vor beneficia în principal de doua sisteme de management aplicate cu mult succes în țarile vorbitoare de limba germană (Germania, Elveția, Austria, Olanda): QET(calitate, etică, transparență), NICKELIAS(încredere în sine, performanță, excelență, cunoștințe economice, financiare, antreprenoriale și management precis). Toate aceste cunoștințe vor completa cu succes pregătirea lor tehnică pentru a se integra și adapta cât mai bine în viața reală.

Ce personalitati sustin acest program gandit la nivel național?

Mircea Barna: Tudor Bompa, stabilit in Canada, care este cel mai mare specialist în pregătirea fizică din lume, Marius Crăciun (profesor de psihologie), Iosif Pop (economist, fondator de bancă și om de afaceri important), Thomas Achelis, un bun specialist în Relații Publice din Germania.

Care sunt beneficiile proiectului IPRM?

Mircea Barna:

–          Promovarea unei educații sănătoase, bazate pe mișcare și sport, dar și promovarea unui mod de viață sănătos

–          Identificarea și dezvoltarea talentelor individuale ale copiilor

–          Promovarea unei culturi bazate pe performanță și excelență, alături de consolidarea spiritului competitive

–          Implementarea unor activități la scară largă care vor aduce alături copii și părinți din întreaga țară

–          Dezvoltarea unei culturi a voluntariatului la nivelul societății românești

–          Implicarea mentorilor în promovarea și dezvoltarea activităților promovate, ca factor esențial în atingerea succesului

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii