Despre PNȚCD și valori cu Octavian Constantin Oana

PNTCD-Tauber

Cine este Octavian Constantin Oana?

Este un om politic implicat puternic în Europa Occidentală. Acesta este vicepreședintele PNȚCD Europa, șeful filialei Deutschland din Germania, membru al conducerii de land EAK al Uniunii Creștin Democrate Landesverban Rheinland Pfalz și purtător de cuvânt pentru îngrijirea persoanelor în vârstă, integrarea cetățenilor de origine străină și probleme europene. Membru al conducerii de județ Neuwied al Uniunii Creștin Democrate al Oamenilor Muncii din Uniunea Creștin Democrată. Mai nou este vicepreședinte PNȚCD Cluj, șeful departamentului de Relații Internaționale și Politice al Organizației Cluj.

Rep.  Cum  continuă în România PNȚCD moștenirea lui Corneliu Coposu?

O.C.O.  Întregul proces al renașterii și reconstrucției PNȚCD se bazează pe doctrina seniorului Coposu. Acest om a fost un deschizător de drumuri pentru țărăniști, un patriot plin de onoare și credință, el reprezentând un model pentru succesorii săi. Doctrina țărănistă este aceeași de la înființare până în prezent. Ideile lui Maniu și Coposu s-au păstrat și au rămas valabile chiar și în noua societate modernă.

Rep. Ce relație există între PNȚCD România și PNȚCD Europa?

O.C.O. PNȚCD Europa iși propune să promoveze această doctrină și în interiorul Europei prin diaspora. Ca obiectiv se dorește să se ofere tuturor românilor morala creștină.  PNȚCD Europa este: o  platformă de dezbateri politice creștin democrate, o formulă de interacționare cu diaspora românească pentru a-i afla problemele reale cu care se confruntă. Ne dorim o interacțiune și cu restul entităților politice, spre exemplu Guvernul României.

Rep. Unde este plasat PNȚCD Europa vizavi de Partidul Popular European?

O.C.O. PNȚCD reprezintă un  organ politic al PPE, fiind totodată o completare. Relația dintre aceste partide este menținută prin moralitatea creștină și prin promovarea culturii și tradiției românești în baza doctrinei. PNȚCD colaborează cu partidele membre PPE din Belgia, Olanda, Luxembourg, Franța și Germania.

Rep. Prin ce forme puteți spijini PNȚCD România de la nivel european?

O.C.O. Prin fonduri europene, sponsorizări venite de la partidele mari și bogate cu care noi avem relații, inclusiv de la oamenii muncii. Eu colaborez cu multe organizații europene și vreau să sprijin mediul de afaceri și ONG-urile din România. De exemplu prin intermediul Institutului European pentru regiuni (EIR) identificăm problemele în anumite regiuni și venim cu soluții economice și sociale pentru dezvolatarea zonelor respective.

Foto: stânga – Peter Tauber (secretar general Uniunea Creștin Democrată Germania), dreapta- Octavian Constantin Oana.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

1 comentariu