Despre europarlamentare și cei ce ne reprezintă

279762-aluas

Prezentare Prof. Emil Aluaş:

Cadru universitar în Europa şi SUA, publicist cu peste 250 de articole publicate în ediţii tipărite şi on-line, dirijor, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST prin care doreşte implementarea valorilor europene în societatea românească. Sau cum se exprimă el “de-slavizarea singurului neam şi limbi latine din Centrul şi Estul Europei şi integrarea României în cultura vest-europeană unde merg românii să lucreze iar copiii românilor să înveţe”.

Reporter

Spuneţi-mi de ce sunt importante alegerile europarlamentare ?

E.A.
60 % din ce facem zilnic, inclusiv la nivel individual, depinde de ce se stabileşte şi se votează la Bruxelles. Rog românii să meargă la vot. România va fi monitorizată de către Bruxelles privind interesul populaţiei faţă de Uniunea Europeană. Tot ce s-a construit în ţară, în Ardeal, în oraşul nostru în ultimii 7 ani, şi s-a construit enorm, se datorează în mare măsură banilor primiţi de la Uniunea Europeană.

Reporter

Românul de rând consideră ca Bruxell’ul este foarte departe de ce i se întâmplă lui şi la noi în ţară. Ce ar trebui să facă un europarlamentar din regiunea noastră să convingă cetăţeanul român că este reprezentat cu toate problemele lui la nivel European?

E.A.

Am fost de două ori la Bruxelles. Calitatea celui care ne reprezintă este foarte importantă. Din câte ştiu candidaţii PSD pentru regiunea de nord-vest sunt bine pregătiţi. Spre exemplu Corina Creţu are deja experienţa unui mandat petrecut la Bruxelles. Prezenţa dinamică a celui care ne reprezintă este extrem de importantă. Cunoaşterea foarte bine a limbii engleze este un avantaj care îi conferă eficienţă celui care ne reprezintă interesele. La nivel de plen, la nivel de comisie de specialitate, dar mai ales la o masă de prânz sau la o cafea trebuie să stăpâneşti forte bine limba engleză pentru a promova în mod real România.

Reporter

Avem astfel de candidaţi din regiunea de nord-vest ?

E.A.

Bruxelle’ul ştie totul despre europarlamentarii care ne reprezintă. Eu îi cunosc profesional şi personal pe toţi candidaţii care reprezintă și Cluj-Napoca.

Reporter

Daţi-mi câteva amănunte despre candidaţi.

E.A.

Vedeţi d-voastră, un partid care se naşte şi trăieşte din minciună nu poate rezista în istorie. Candidaţii acestor partide rămân simpli impostori. Un exemplu: Să te prezinţi ca fiind absolvent de drept când în realitate ai terminat zootehnia, nu poţi fi credibil. Notaţi că acest candidat a fost şeful comisiei juridice în Senatul României, dumnezeule, deci a făcut legi. Am primit un proiect de lege făcută de el pentru un grup de căteva persoane, deci nu pentru o ţară. Vorbeşte o limbă românească care nu se înţelege, iar de cunoaştere a unei limbi străine nu poate fi vorba. Ce este trist este că noi, alegătorii, acceptăm de 25 de ani aceşti aventurieri şi minciunile lor. Pot să vă dau alte zeci de exemple, între care o persoană proeminentă, care se declară ca fiind absolvent de drept, “specialist în drept constituţional”, în realitate este absolvent de filozofie (facultate la care a şi căzut la prima admitere). Ştiţi ce era Facultatea de Istorie-Filozofie din Cluj ? Era pepiniera din care se recrutau majoritatea informatorilor dictaturii comuniste. Informatorii nu apărau nimic pentru că România nu a fost niciodata interesantă pentru nimeni, şi nici în pericol de a fi atacată. Vă spun eu care din 1973 până în prezent am colindat de zeci de ori toată Europa de Vest, şi ulterior SUA. Informatorii activau numai pentru a apăra dictatura ceauşistă şi sistemul ei draconic. Informatorii au distrus din plăcere vieţile şi destinele a milioane de români. Argumentul că s-a construit pe vremea lui Ceauşescu nu absolvă pe cei care “au moşit”, au apărat (informatorii fiind primii între ei) cultivarea mizeriei din România. Şi pe vremea lui Hitler s-a construit enorm şi tot ce s-a construit s-a dezvoltat şi funcţionează la vârf şi azi. Candidaţii din regiunea de nord-vest şi Cluj-Napoca sunt în majoritate, repet, nu toti, dar majoritatea submediocrii. Neam de neamul lor nu a visat că vor ajunge vreodată să locuiască în Cluj şi să reprezinte nord-vestul Ardealului la nivel European. Pentru mine şi alţi clujeni vechi, este ruşinos şi umilitor.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii