Balha Aldar, șeful romilor din Cluj, îl acuză pe Emil Boc de discriminare

WP_20140121_001

Cu ce sunt romii vinovați că s-au născut la Cluj și nu s-au născut la Răchițele? spune Balha Aldar

Emil Boc este acuzat de romii din Cluj-Napoca că-i discriminează și s-a folosit de voturile lor în campanie, după care au fost uitați total.

Balha Aladar, președintele Asociației Florile Speranței (care reunește aproximativ 60.000 de romi din Ardeal), susține că primarul muncipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, vrea să scoată romii definitiv din Cluj și îi plasează pe aceștia la rampa de gunoi de la Pata Rât.

Reporter: Considerați că Emil Boc discriminează romii?

Balha Aladar: Da, deoarece nu-i suportă pentru că sunt foarte săraci și nu beneficiază de educație. I-au evacuat forțat în iarna anului 2010, de pe strada Coastei, aproape de Piața Mărăști și i-au mutat la Pata Rât cu sprijinul fostului primar Sorin Apostu, care și-a construit o vilă lângă strada Coastei și ca acesta să nu aibă vecini țigani, să nu mai existe în municipiu nici un rom.

Rep: Credeți că Boc a câștigat alegerile la primărie datorită romilor?:

B.A: Normal, fiindcă l-au votat aproape 1400 de familii de la Pata Rât, Marius Nicoară, contracandidatul său, nu a fost votat de romii de la Pata Rât.

Rep: Emil Boc a promis în campania electorală locuințe pentru romi?

B.A: Sigur că da. Dar nu s-a realizat nimic, pentru că nu-i suportă și s-a folosit de voturile acestora în detrimentul lui Marius Nicoară.

Rep: Câți romi locuiesc în municipiul Cluj-Napoca?

B.A: Aproximativ 8000 de romi, localizați în Mănăștur, strada Bayron (cartier Iris), Mărăști, Bulevardul Muncii, Dâmbul Rotund, Someșeni, Calea Baciului, Zorilor, Pata Rât. Romii de la Pata Rât care au stat pe strada Coastei au câștigat în instanță procesul cu Primăria, fiindcă au fost evacuați in mod ilegal. Primăria Cluj a făcut recurs pentru ca să nu le dea cei 2000 de euro de persoană cu titlu de despăgubiri.

Balha Aldar susține că se implică foarte mult în problemele romilor și meditează pentru drepturile romilor născuți în municipiul Cluj-Napoca. Acest lider al romilor vrea ca legea și dreptatea să-și spună cuvântul pentru țiganii din Cluj.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

1 comentariu

  • Nu cred ca D-l Primar Emil BOC este discriminizator. Noi sunten incriminizatori. Rusine pentru noi!!

    Un clujean fost odata brunet.