VIDEO / Specialist în Securitate: Atentatele din Bruxelles au putut avea loc pe fondul unei relaxări a autorităţilor belgiene

Atentatele din Capitala Europei au putut avea loc pe fondul unei relaxări a autorităţilor belgiene, susţin specialiştii în securitate. Asta după ce zilele trecute a fost capturat suspectul actelor de terorism de la Paris de anul trecut, Salah Abdeslam.

Autorităţile belgiene s-au focusat în ultimele luni pe dezmembrarea grupăririlor teroriste, însă atentatele de astăzi au surprins o lume întreagă.

prof. univ. asoc. CRISTIAN MIRON, Studii de Securitate, UBB Cluj: Sunt o surpriză şi mai ales o palmă dată securităţii europene. Este vorba despre un moment de relaxare, euforie …probabil nu este sfârşitul acestei perioade negre.

Un rol important, mai spun specialiştii, ar fi putut avea şi acele cartiere închise, izolate, populate de comunităţile musulmane. cunoscute sub numele de no-go-zone

prof. univ. asoc. CRISTIAN MIRON, Studii de Securitate, UBB Cluj: Ghetoizate cu populaţie musulmană în care poliţia nu mai are acces, decât cu trupe speciale …în aceste enclave populaţia se radicalizează, îşi procură arme…

În urma atentatelor din Bruxelles, toate aeroporturile din Europa au ridicat nivelul de securitate. Acelaşi lucru s-a petrecut şi pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Cei care doresc să ajungă pe calea aerului la Bruxelles în aceste zile, sunt sfătuiţi să se informeze din timp pentru că există posibilitatea ca unele zboruri să fie anulate.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii