VIDEO / Efectul atentatelor: preţurile la cazări în Bruxelles au scăzut cu până la 60 la sută

Cum era de aşteptat, în contextul evenimentelor tragice de la Bruxelles, turismul în capitala Belgiei este la pământ. Preţurile cazărilor la hoteluri au scăzut chiar şi cu 60%, însă nimeni nu se înghesuie să meargă în vacanţă acolo. Specialiştii în turism apreciază că situaţia ar putea reveni la normal abia în vară.

Bogdan Ciocian este specialist în turism şi se afla chiar la Bruxelles când au avut loc atentatele.

BOGDAN CIOCIAN, specialist în turism: Destul de multă panică şi lumea era atentă la orice zgomot care se auzea. Singurul lucru care l-am văzut în plus a fost o verificare cu câini a bagajelor, absolut oricine intra în aeroport, era verificat.

Imediat după atacurile teroriste, preţurile la cazare pe siteurile de specialitate au scăzut dramatic. De exemplu, la un hotel de patru stele, o noapte costă acum cu aproape 600 de lei mai puţin. Iar lucrurile nu vor reveni la normal prea curând.

BOGDAN CIOCIAN, specialist în turism: Scade numărul rezervărilor şi vezi hoteluri care sunt ocupate în proporţie de 30-40%, acestea fiind ocupate în mod normal la 80-90%. În următoarele două trei luni rămâne în mentalitatea oamenior că acela e un loc nesigur, dar după trei patru luni începe din nou încrederea să crească.

Situaţii similare, în care turismul a fost grav afectat, s-au înregistrat şi în urma atacurilor teoriste de la Londra şi Paris.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii