VIDEO / Atmosferă tensionată la Bruxelles, la 24 de ore de la atentatele teroriste

Atmosfera rămâne tensionată la Bruxelles, după mai bine de 24 de ore de la atacurile teroriste, în urma cărora au murit 34 de persoane, iar alte 260 au fost rănite. Străzile sunt înţesate de poliţişti şi de militari, iar oamenii încearcă, încet-încet, să-şi reia vieţile, întrerupte atât de brutal. Şi românii care muncesc în capitala Belgiei luptă să îşi depăşească spaima şi să înveţe să trăiască din nou.

Bruxelles este în continuare sub teroare, după exploziile de ieri, din aeroport şi dintr-o staţie de metrou. Foarte mulţi români lucrează acolo şi spun că sunt terifiaţi de cele întâmplate.

DANIEL BUDA, europarlamentar: Avem în faţa parlamentului doi militari înarmaţi până în dinţi. E foarte multă poliţie, continuă acţiunile de identificare a complicilor care au pus la cale aceste atentate. Este o atmosferă apăsătoare în continuare, însă încetul cu încetul viaţa reintră în normal.

Oamenii critică modul în care au gestionat autorităţile belgiene această situaţie de criză majoră.

LAVINIA SĂBĂCIAG, jurnalist român în Bruxelles: Am vorbit şi eu cu câteva persoane care au copii la şcoală, dar preferă să îi ţină acasă….critică unele măsuri ale autorităţilor belgiene, nu li se pare normal ca după o zi neagră toate activităţile să fie reluate ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Doar aeroportul Charleroi este în prezent operaţional în zona Bruxelles-ului. Cei care au zburat ieri spre capitala Belgiei din Cluj-Napoca spun că se întorc la familiile lor, pentru a le fi alături.

Principalul aeroport din Bruxelles, unde a avut loc primul atac terorist, va rămîne închis şi în următoarele ore.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii