jaf ca în filme

Jaf ca în filme. Patru români au furat cărți de sec. XV-XVI în valoare de 2 milioane de lire sterline

Patru români au furat, dintr-un depozit din Anglia, cărți vechi și foarte valoroase, din secolele XV-XVI, într-un jaf ca în filme. Este vorba despre nu mai puțin de 260 de volume – cărți tipărite și manuscrise miniate, în valoare de peste 2 milioane de lire sterline, care se găseau într-un depozit cu bunuri de patrimoniu din Feltham, în apropiere de aeroportul Heathrow.

Jaf ca în filme – ce spun polițiștii britanici

Polițiștii britanici, citați de BBC, au afirmat că modalitatea de acționare a românilor este demnă de un scenariu de Hollywood. Hoții au urcat pe acoperiș, de unde, strecurându-se printr-o fereastră pe care au deschis-o „păcălind” sistemul de securitate, și-au dat drumul în depozit cu ajutorul unor hamuri și, suspendați, au furat de acolo cele mai vechi și mai valoroase volume, ignorând, pur și simplu orice volum mai „tânăr” de 320 de ani. Polițiștii britanici sunt de părere că este vorba despre un jaf „la comandă”, gruparea din care fac parte cei patru români comițând și alte furturi în Italia, Franța, Germania etc.

Deși cei patru au fost reținuți, nu s-a dat, până acum, de urma cărților furate și nici de alți  membri ai organizației criminale. Se presupune că deja cărțile au fost ajuns la cel/cei care le-a/u comandat sau, cel puțin, au părăsit Anglia (posibil să fi ajuns chiar în România).

Vezi și Pensia ta – ce se întâmplă cu ea, din toamnă? Tot ce trebuie să știi

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare