Acasă Internațional Circa 60 de MORȚI au rezultat după EXPLOZIA fabricii din Texas

Circa 60 de MORȚI au rezultat după EXPLOZIA fabricii din Texas

Nu mai puțin de 60 de morți și sute de răniți au rezultat azi-noapte după explozia produsă la o fabrică de îngrăşăminte din oraşul West din Texas. Explozia s-a produs în jurul orei 20,00 (ora 4,00 a României).

Purtătorul de cuvânt al pompierilor, Don Yeager, precizează că originea exploziei nu a fost stabilită dar că ar putea fi provocată de amoniac.”Explozia a fost atât de puternică încât a provocat incendii în clădirile învecinate”, a adăugat el. Locuințele și birourile învecinate fabricii au fost distruse într-un număr cuprins între 75-100.

Majoritatea persoanelor au fost rănite de fragmentele de geamuri, uşi sau alte obiecte rezultate în urma exploziei, au declarat autorităţile, care au decretat un ordin de evacuare pe o rază de 1,6 kilometri în jurul exploziei.

Mai mulţi pompieri au fost răniţi de o a doua exlozie în timpul intervenţiei. Explozia a provocat implicit un cutremur cu magnitudinea 2,1. „Am simţit-o înainte de a o auzi” declară primarul oraşului West, Tommy Muska, el însuşi pompier.

Locuitorii din proximitate sunt evacuați pentru a evita alte pericole.

Această tragedie are loc la două zile după atentatul comis în Boston, care s-a soldat cu trei morţi şi 180 de răniţi, luni, potrivit ultimului bilanţ, conform Mediafax.

Adelina Cujbă

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version