Sunteti aici:InternaționalBerlusconi condamnat la Milano

Berlusconi condamnat la Milano

Publicat in data

berlusconi

La sfârșit pentru toate problemele se găsește o soluție, iar până în toamnă se vor rezolva problemele lui Berlusconi cu justiția.

Tribunalul din Milano l-a condamnat în primă instanță pe fostul premier și liderul dreptei italiene la 7 ani de detențiune și interzicerea pe viață a drepturilor politice pentru abuz de putere și prostituție cu minori.

Cu un an în plus decât a cerut procurorul deoarece consiliul de judecată a considerat abuzul de putere făcut nu prin inducere ci prin constrângere.

Este o sentință ce va stârni discuții, deoarece aduce după sine urmele a 32 de persoane cercetate pentru mărturie mincinoasă (aproape toți martorii de apărare a lui Berlusconi,care sunt starlete, parlamentari și un inspector de poliție). Astfel, avocații lui Berlusconi pot vorbi de o sentință anormală, într-un proces în care există un vinovat dar fără victime.

Ziarul de familie și cei din aria de centru dreapta vorbesc de masacru judiciar și reînoiesc plângerea deja  râncedă  împotrica judecătorilor pe care-i consideră comuniști. Vestalele din centru dreapta își rup părul din cap și amenință cu  repercursiuni. Mințile mai politice vorbesc de persecutare din partea magistraturii.

Dar trecem la fapte:

O fată de îndoielnică virtute se întâlnește în oraș cu o altă fată similară de origine marocană cu care a conlocuit și cheamă poliția. Aceasta le spune polițiștilor  că fata de origine arabă ia furat 3000 de euro. Ambele fete sunt duse la sediul poliției. Începe atunci o serie de telefoane între Milano și Paris unde Premierul se găsea pentru probleme internaționale. Până când Berlusconi însuși hotărăște să telefoneze la Milano, lăsând funcționarii de poliție să înțealeagă că fata trebuie să fie eliberată – chiar  împotriva părerii judecătorului de minori – deoarece era vorba de nepoata lui Mubarak, pe atunci Președintele Egiptului . După aceste insistențe fata oprită a fost dată în grijă unei deputate regionale a PDL, care după ce o ridică de la polițite o descarcă în mâna unei prostituate braziliene.

Motivul din acele ore de convorbiri pe axa Milano- Paris devine clar, când organele de presă revelează că nepoata lui Mubarak , deputata regională care a luat-o în primire și tot acel mediu de aspirante vedete de telviziune, plătite de Berlusconi, au frecventat în mod asiduu  vila din Arcore,  proprietatea cavalerului, unde el declară că ar fi cine elegante, dar interceptările telefonice pe telefoanele domnișoareleor elegante ar arăta că sunt petreceri cu luminile roșii. Interceptările au fost dezmințite în tribunal de acele femei interesate și de aici rezultă acuzația de  mărturire mincinoasă. Pronunțarea tribunalui din Milano este o sentință de primă instanță, deci și pentru Silvio Berlusconi există prezumția de nevinovăție, dar din păcate pentru el se apropie o judecată definitivă la Curtea de Casație pentru urâta poveste de evaziune fiscală, efectuată prin cumpărarea de drepturi de televiziune pentru care a fost deja condamnat în a doua instanță la 4 ani de detențiune și 6 ani de interzicere a drepturilor politice. Între timp tribunalul din Napoli trebuie să hotărască dacă este cazul să-l acuze de corupție pentru cumpărarea de parlamentari care din centru stânga au trecut la centru dreapta, bazându-se pe declarațiile unui parlamentar care s-a „ căit ” și a mărturisit că a primit ( bineînțeles la negru ) suma de 3 milioane de euro.

Acum media italiană se întreabă despre consecințele pe care această sentință o va avea asupra guvernului marii înțelegeri, deja acceptat cu jenă fie de alegătorii de centru dreapta și de centru stanga. Probabil, vor fi consecințe indirecte care vor radicaliza poziția dreaptei pe terenul fiscalității. Pozițiile care sunt demagogice și probabil nesustenabile din punct de vedere economic. dar se vând bine în campania electorală. În cazul în care se va ajunge la o criză guvernamentală și Presedintele va fi dispus să dizolve camerele în absenata unei noi legi electorale.

Giancarlo Bellini

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...