VIDEO / Atentate teroriste la Bruxelles; cel puțin 26 de morți, potrivit unui bilanț provizoriu

Cel puțin 26 persoane au murit în atentatele teroriste de pe aeroportul Zaventem și din stația de metrou Maelbeek, din apropierea instituțiilor europene, potrivit Ministerului Sănătății belgian și operatorului de transport STIB, relatează agențiile de presă.

La stația de metrou Maelbeek, din apropierea instituțiilor UE, s-au produs două explozii la puțin timp după ora locală 09:00. Potrivit bilanțului operatorului de transport STIB și al parchetului federal din Bruxelles, cele două explozii s-ar fi soldat cu 15 morți, și 55 de răniți, dintre care zece grav.

Conform Ministerului Sănătății, numărul celor uciși în atentatul terorist de pe aeroportul Zaventem este de 11, iar cel al răniților de 81.

Una dintre exploziile produse marți dimineață la aeroportul Zaventem din Bruxelles este foarte probabil să fi fost cauzată de un atacator sinucigaș, a anunțat procurorul federal al Belgiei, Frederic Van Leeuw, potrivit AFP și Reuters.

”În această dimineață au avut loc două explozii în sala de plecări la Zaventem (aeroportul din Bruxelles), dintre care una probabil a fost cauzată de un atacator cu bombă sinucigaș; după circa jumătate de oră a avut loc o explozie la (stația de metrou) Maelbeek”, a spus Frederic Van Leeuw.

Deflagrațiile s-au produs în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT), în zona de plecări a aeroportului internațional Zaventem din Bruxelles.

Tot marți dimineață în stația de metrou Maelbeek din Bruxelles s-au produs cel puțin două explozii, iar la stația Schuman, ambele în apropierea principalului sediu al Comisiei Europene și a sediului Consiliului European, s-ar fi produs o altă explozie, potrivit unor martori citați de presa locală.

Bilanțul provizoriu al exploziilor produse marți la Bruxelles este de cel puțin 28 de morți și zeci de răniți.

sursa: Rompres

video: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii