A nins în Tasmania! Cetățenii statului din sudul Australiei sunt în extaz, după prima zăpadă în 50 de ani

Un eveniment rar întâlnit în Tasmania i-a ținut pe locuitorii din micul stat trezi o noapte întreagă: primii fulgi de zăpadă după 50 de ani, anunță CNN.

Kiani Chippendale, 26 de ani, a spus pentru sursa citată faptul că nu a văzut niciodată în viața ei zăpadă în Launceston, unul dintre orașele care au fost acoperite de nea noaptea trecută. „Am stat trezi toată noaptea, am fost prea fericiți ca să putem dormi! Ceva foarte rar întâlnit. Nu a nins niciodată aici, în oraș, din câte îmi aduc eu aminte… de când sunt eu.”

Conform Australian Broadcasting Corporation (ABC), ninsoarea de săptămâna aceasta e cea mai semnificativă din anii 1970 încoace.

„Am fost cu toții șocați și încântați să vedem zăpada. Copiii erau nerăbdători să iasă și să se joace în ea. O surpriză atât de frumoasă într-un an atât de dificil pentru mulți”, a afirmat Stacey Baker, o altă locuitoare din regiune.

Acest fenomen a picat cum nu se poate mai bine pentru statul australian. Anul acesta, în Tasmania, a fost înregistrată a doua cea mai secetoasă vară din 1957 până în prezent, conform administrației naționale de meteorologie.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii