A murit cea mai premiată scriitoare horror

A murit cea mai premiată scriitoare horror. Cei care au citit cărțile ei sunt devastați. Chiar dacă prozatoarea avea o vârstă înaintată – 88 de ani – Toni Morrison părea să fie făcută pentru „viața eternă”.

Unul dintre romanele ei, „Beloved”, a primit Premiul Pulitzer pentru proză în anul 1988. Neașteptat, dar, în ciuda titlului, cartea este un roman horror, de tip poltergeist. 10 ani mai târziu a fost, de altfel, ecranizat, cu Oprah Winfrey și Danny Glover în rolurile principale și o nominalizare la Oscar pentru cele mai bune costume.

Morrison a fost tradusă în zeci de limbi încă de la sfârșitul anilor 70 (când romanul ei „Cântecul lui Solomon” a câștigat National Book Critics Circle Awards), Morrison și-a câștigat definitiv… nemurirea în 1993, când a obținut Premiul Nobel pentru literatură, cu romanul „Paradise”.

A murit cea mai premiată scriitoare americană

La 29 mai 2012, preşedintele Barack Obama i-a decernat Medalia prezidenţială a libertăţii, iar în 2016, a obținut premiul PEN/Saul Bellow Award pentru rolul pe care l-a jucat în evoluția ficțiunii americane, la finele mileniului al II-lea.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Latest articles

Related articles