Coronavirus România. 456 de cazuri noi depistate în ultimele 24 de ore din 8.633 de teste

Noi condiții de intrare în Danemarca. România a fost inclusă pe lista țărilor închise

În cursul zilei de 30 iulie 2020, autoritățile daneze au anunţat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Danemarcei, măsuri care vor intra în vigoare la 1 august 2020, ora 00:00. România a fost inclusă pe lista țărilor „închise”, alături de alte state cum ar fi Bulgaria, Luxemburg, Portugalia, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Intrarea cetățenilor care vin din România și care au un motiv întemeiat pentru intrarea pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19. În cazul în care aceștia prezintă simptome clare de infecție autoritățile daneze pot refuza intrarea.

Cetățenilor români cu drept de ședere în Danemarca li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea din România.

De la aceeași dată, 1 august 2020, nu va mai fi permisă intrarea pe teritoriul Regatului Danemarcei în scop turistic cetățenilor care vin din România.

De asemenea , cetățenii care vin din România vor putea continua să călătorească în Danemarca doar în baza unui motiv întemeiat, conform listei stabilite de autoritățile daneze competent.

Călătoriiile în Danemarca vor fi permise în următoarele condiții:

  • Deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca; va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei.
  • Deplasare într-o altă țară pentru unul dintre motivele prevăzute în lista de „motive întemeiate” indicată anterior.
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii