Diaspora: 150 de muncitori români de la o fermă din Germania, infestați cu coronavirus

Ministerul Afecerilor Externe (MAE) a anunțat, luni, că un număr de 174 de muncitori de la o fermă din Germania, din regiunea Dingolfing-Landau, au fost testați pozitiv cu COVID-19, dintre care 150 sunt cu toții români. 

Pe lângă cei 174 de muncitori confirmați pozitiv, aceștia reprezentând mai bine de o treime din totalul angajaților de la respectiva fermă, alți 298 au fost declarați negativi, în timp ce un număr de cinci lucrători ai fermei vor fi retestați astăzi, deoarece testele lor inițiale au fost neconcludente.

Toate persoanele infectate au fost supuse unui control medical în cursul acestei dimineți, starea lor de sănătate fiind bună. De asemenea, persoanelor aflate în carantină le vor fi asigurate alimente și bunuri de strictă necesitate. MAE precizează că reprezentanții fermei au confirmat diseminarea datelor de contact ale oficiului consular în rândul cetățenilor români, însă, până la acest moment, la nivelul Oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu această situație.

Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane și cu reprezentanții fermei și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii