Un român a omorât 39 de persoane în Anglia. La un an distanță de la incident și-a recunoscut vinovăția

Un bărbat român în vârstă de 43 de ani cu dublă cetățenie, atât română cât și britanică, și-a recunoscut în cursul zilei de ieri vinovăția în legătură cu moartea a 39 de migranți vietnamezi.

Victimele – opt femei şi 31 de bărbaţi şi băieţi, cu vârste între 15 şi 44 de ani – au fost găsite decedate în octombrie anul trecut, într-un camion, pe o proprietate industrială din Grays, comitatul Essex, la est de Londra. Autopsiile au stabilit drept cauză a deceselor hipoxia şi hipertermia într-un spaţiu închis.

Bărbatul a recunoscut în fața instanței londoneze că a încălcat legislaţia în domeniul migraţiei, în calitate de complice la infracţiunea de facilitare a imigraţiei ilegale. El este însă acuzat şi de 39 de omoruri, alături de nord-irlandezul Eamonn Harrison, în vârstă de 23 de ani. Alţi doi inculpaţi vor fi judecaţi în acelaşi dosar pentru ilegalităţi legate de migraţie.

Încă doi suspecți, Maurice Robinson, din Irlanda de Nord, în vârstă de 26 de ani, şi transportatorul irlandez Ronan Hughes, 41 de ani – au recunoscut deja, în aprilie, respectiv august, că sunt vinovaţi de omor.

Sursa: Agerpres

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii