Românii care voiau să își petreacă vacanța în Grecia au fost întorși la graniță

Mai mulți turiști români au fost întorși la granița cu Grecia deoarece nu aveau efectuate testele care să demonstreze că nu sunt infectați cu noul CORONAVIRUS. Românii care doreau să își petreacă vacanța în Grecia au sperat că verificarea va începe la ora 6 dimineața și nu la miezul nopții.

Românii au venit în vacanță fără testul de coronavirus și spun că au sperat să treacă granița fără el întrucât știau că măsura intră în vigoare de la 6 dimineața, iar ei au ajuns înainte de această oră. Nu doar românii sunt în această situație, ci și turiști din alte țări care au vrut, miercuri dimineață să intre în Grecia neavând teste, scrie digi24.

Măsurile au intrat în vigoare la miezul nopții, prin urmare mai mulți români sunt nevoiți să se întoarcă acasă.

Cine intră de azi în Grecia va trebui să aibă pe lângă formularul completat online și testul făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Nu sunt valabile testele rapide.

Ministerul de Externe a menționat  că începând de miercuri, 15 iulie, ora 6.00, pe lângă formularul electronic (codul QR), cetățenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei și testul molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, emis cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul  Greciei.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii