Rafila: Reluarea activităților de la 1 septembrie a dus la o creștere de circa 20% a cazurilor de COVID-19. Impactul deschiderii școlilor ar putea fi și mai semnificativ

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS a spus că că așteaptă cu îngrijorare datele de peste o săptămână, care vor arăta impactul deschiderii școlilor și dacă situația este sub control.

„Este clar că impactul reluării activităților de la 1 septembrie a existat. A fost o creștere de circa 20% raportat la perioada anterioară. Acum trebuie să vedem ce se va întâmpla cu impactul deschiderii școlilor. (…) Aștept și cu interes profesional, și cu îngrijorare rezultatele din perioada următoare, pentru că deschiderea școlilor are un impact asupra transmiterii”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

„Ne-am obișnuit cu această boală. Pentru foarte multă lume au intrat în reflex măsurile de protecție și atunci ar trebui să fie mai ușor de gestionat. (…) Din punct de vedere epidemiologic, lucrurile acum sunt mai serioase, pentru că la început nu aveam transmitere comunitară, erau persoane venite din alte țări și trasabilitatea cazurilor era mult mai ușor de realizat atunci decât acum. În privința faptului că situația e sub control,  e și asta o chestiune de percepție. Cât timp nu avem o suprasolicitare în spitale, sigur, ea este sub control. Nu știu cât din punct de vedere epidemiologic e sub control. Lucrul ăsta îl vom vedea peste o săptămână, când vom vedea impactul deschiderii școlilor și vom vedea dacă am fost pregătiți pentru acest pas și dacă autoritățile gestionează situația”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii