Premierul Florin Cîțu anunță că săptămâna viitoare va începe faza a doua a campaniei de vaccinare

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că săptămâna viitoare va începe etapa a doua a campaniei de vaccinare. Atunci va începe vaccinarea a populației cu grad de risc și a lucrătorilor din domeniile cheie.

„Dorința noastră e să creștem numărul vaccinurilor primite săptămânal, ele cresc gradual până în martie”, a declarat premierul.

Etapa 1: Sunt vaccinate persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat. Vaccinarea se realizează prin intermediul unităților sanitare sau a centrelor de vaccinare ori a echipelor mobile de vaccinare – în funcție de situație.

Etapa 2: Include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie, după caz.

Etapa 3: Include populația generală. Se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie/centre de vaccinare drive-through, după caz, relatează G4Media.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.