Polițiștii clujeni, acțiuni pentru siguranța circulației

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au acţionat în 26 iulie a.c. pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru fluidizarea traficului, astfel încât să fie evitate, pe cât posibil, blocajele rutiere. Totodată, activitatea a avut ca şi scop prevenirea şi combaterea abaterilor rutiere, cauze ale accidentelor de circulaţie, precum şi a transportului ilicit de mărfuri.

Acţiunea s-a axat, cu precădere, pe respectarea prevederilor legale privind viteza de deplasare a autovehiculelor, priorități și depășire vehicule, prioritate pietoni.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi pentru sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii au folosit echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotare.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au constatat 17 abateri privind viteza de deplasare, 3 privind neacordare prioritate pietoni, precum şi peste 40 alte abateri, în valoare de peste 16.000 lei.

De asemenea, atât în baza neregulilor constate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj continuă acţiunile de informare, prevenire şi sancţionare a abaterilor rutiere pentru a-i determina pe toţi participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să conştientizeze importanţa acestuia pentru siguranţa lor şi a celor dragi.

Reamintim conducătorilor auto faptul că, mai înainte de toate, siguranţa primează!

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii